Lees onze artikelen en kom zo meer te weten waarom Business Data Scientist iets voor jou kan zijn!

Data Science en de groei naar volwassenheid

Data Science is een beetje als de buurman die jou zijn nieuwe auto met het allernieuwste snufje laat zien. Bijna onmiddellijk bekruipt je het gevoel dat je dat ook nodig hebt. Veel ondernemingen ervaren hetzelfde gevoel wanneer het om data science gaat.

Lees meer

Data Science: Het gaat ook om de “soft skills”!

Big data en Data science zijn momenteel de ingredienten van een grote hoeveelheid (nog) niet ingevulde vacatures. Om hier als kandidaat of talent op de arbeidsmarkt optimaal van te profiteren zijn ook de zogenaamde ‘soft skills’ als empathie, flexibiliteit en communicatieve vaardigheden zeer relevant.

Lees meer

Wat moet je nou met al die big data?

Docent Egbert Philips is tevens consultant en helpt bedrijven om de enorme datastroom die hun kant op komt, slim te benutten in de besluitvorming. FM magazine vraagt hem naar de meerwaarde van big data en van het nieuwe onderwijsaanbod.

Lees meer

Business Data Scientist 2.0

Ruim 3 jaar geleden verzorgden we de eerste leergang Business Data Scientist. Getriggerd door de vele sexy vacature teksten vroegen we ons als docenten af wat een data scientist nu exact tot data scientist maakt? In de vacatureteksten viel ons een enorme variëteit aan noodzakelijke competenties op. De associatie met het (meestal) denkbeeldige schaap met de vijf poten was snel gelegd.

Lees meer