In 10 dagen leer je alles over het toepassen en implementeren van data science en data toepassingen vanuit een bedrijfskundig en sociaal-organisatorisch kader.

De inschrijving voor deze post-master is weer geopend.

Wil je meer weten? Alle informatie over deze opleiding, programma, toegevoegde waarde, docenten en structuur kun je vinden op de site en in de nieuwe brochure.

Vijf modules - 10 dagen

1. De Business Data Scientist en de Organisatie

Donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022

In de eerste module staat de context van data science en de (business) data scientist centraal. Data is een belangrijke productiefactor voor organisaties en dient daarmee gericht georganiseerd te worden.

Tevens wordt er een start gemaakt met de casus en wordt er dieper ingegaan op de opbouw van het programma.

2. Data

Donderdag 10 en vrijdag 11 november 2022

Data, data-analyse en tooling staan centraal op deze dag. Behandeld worden onder andere verschillende soorten data, het proces van dataverwerving en verwerking, soorten analyses, tools en toepassingen. In de casus wordt veel aandacht besteed aan werken met data.

3. Business value

Donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022

In deze module staat de relatie met ‘de business’ centraal. Businessmodellen spelen op verschillende manieren een rol in het werk van de business data scientist. Vanuit een informatiekundig perspectief wordt duidelijk hoe met behulp van modellen informatie of kennis kan worden geproduceerd: analyse. Net als in de andere modules wordt de verworven kennis direct toegepast in de casus.

4. Tools & tactics - deel 1

Donderdag 12 en vrijdag 13 januari 2023

De ‘gereedschapskist’, de verschillende tools en aanpakken die de business data scientist toe kan passen, komen aan bod in module 4 en 5. Het realiseren van toegevoegde waarde met data staat centraal. In het eerste blok is belangrijk dat de uiteindelijke toegevoegde waarde van data ontstaat in een sociaal-interactieve context van opinievormers en beslissers.

5. Tools & tactics - deel 2

Donderdag 9 en vrijdag 10 februari 2023

In het tweede blok wordt er vanuit een organisatorisch perspectief gekeken naar het tot waarde brengen van data. Groeimodellen worden behandeld maar ook condities waarmee organisaties rekening moeten houden  (privacywetgeving/ Europese wetgeving en bescherming van persoonsgegevens).

Op de laatste dag worden de eigen cases gepresenteerd en beoordeeld. Er is ruimte voor een bedrijfskundig verdiepend onderwerp en een terugblik op de voorgaande modules. De dag eindigt met de uitreiking van behaalde certificaten en een korte evaluatie.

Lees alle programma details in onze nieuwe brochure

Kernprogramma

De kern van het programma is gericht op praktische toepassing en wordt verzorgd door een aantal docenten met jarenlange ervaring in het vakgebied:

• Alex Aalberts (ondernemer en programma-architect op het vlak van digitale transformatie)
• Egbert Philips (director/mede-eigenaar van Hammer, Market Intelligence)
• Tames Rietdijk (Head of Business Development – Rivers, The Ocean Cleanup)
• Lander Vermeerbergen (Assistant Professor Organisation Design and Development)

Academic view

In het programma is ook een aantal academische, verdiepende modules opgenomen. Deze worden verzorgd door een hoogleraar of universitair docent met expertise op het betreffende onderwerp. Dit zijn o.a.:

• Tom Heskes (Hoogleraar in Artificial Intelligence and Computer Science, Radboud Universiteit)
• Jeroen van den Hoven (Hoogleraar Ethics and Technology, TU Delft)
• Jan Achterbergh (Universitair docent Organisatieontwerp & Ontwikkeling, Radboud Universiteit)

Data science in organisaties

In de post-master worden de theorie en casus modules afgewisseld met een divers gezelschap aan gastsprekers. Zij komen aan het woord over toepassingen van data en data science in hun organisatie: ‘data science in real life’. Meld je aan voor de nieuwsbrief en we zullen je de komende maanden op de hoogte houden!

Informatie over Programma

Start
6 oktober 2022

Eind

10 februari 2023

Duur
10 dagen

Locatie
Veenendaal

Toelatingseisen

Als deelnemer opereert u op academisch denk- en werkniveau. Daarnaast beschikt u over een HBO/WO-opleiding met een achtergrond in bedrijfskunde, bedrijfseconomie of informatiekunde/ informatietechnologie.

Prijs

€ 7.900,- (vrijgesteld van BTW).

Deze kosten zijn inclusief overnachtingen, studiemateriaal en catering.

Locatie

De afgelopen jaren is de post-master afwisselend gegeven op externe conferentielocaties en het nieuwe onderkomen van RMa in het Elinor Ostromgebouw op de campus van de Radboud Universiteit. Er zijn altijd verschillende ruime en prettige zalen en onderwijsruimtes beschikbaar. Voor diners en overnachtingen blijven we op de locatie of maken we gebruik van een nabij gelegen hotel. Altijd met zeer goede beoordelingen.

 

En een leuk weetje: het gebouw van de faculteit der Managementwetenschappen is vernoemd naar Elinor Claire Awan Ostrom (1933-2012) was politicologe en de eerste vrouwelijke winnaar van een Nobelprijs voor economische wetenschappen. Zij ontving de prijs in 2009 samen met Oliver E. Williamson.

Wat onze deelnemers zeggen

[dt_testimonials_carousel content_layout=”layout_1″ content_alignment=”center” img_max_width=”120px” img_border_radius=”500px” slides_on_wide_desk=”3″ slides_on_v_tabs=”2″ autoplay=”y” post_title_bottom_margin=”0px” post_content=”show_content” content_bottom_margin=”0px” arrow_bg_width=”36x” arrow_border_width=”0px” r_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” r_arrow_v_offset=”0px” l_arrow_icon_paddings=”0px 0px 0px 0px” l_arrow_v_offset=”0px” category=”” css_dt_testimonials_carousel=”.vc_custom_1544385091348{padding-bottom: 70px !important;}”]